miercuri, 24 octombrie 2012

De ce un instrument muzical?



Ce aduce instrumental muzical in viata noastra, a copiilor nostri? ce aduce muzica, ce efect are pe termen scurt, lung? cum ne stimuleaza? ce fac acele vibratii, acele armonii care ne traverseaza corpul? ce binefaceri aduc? de ce  ne imbogatim prin initierea in lumea sunetelor? simtul auzului este important pentru voi?
Toţi copiii se nasc cu inteligenţa muzicală.  Cea mai potrivita perioada pentru a alimenta acest talent înnăscut este de la naştere pana la 7 ani. Daca nu este stimulata, inteligenta muzicala se poate atrofia. Un mediu abundent în experienţe şi activităţi muzicale pe baza de joc hranesc si sustin inteligenta. Practicarea muzicii contribuie la dezvoltarea de miscari coordonate, a încrederii în sine, a aptitudinilor sociale şi a limbajului. Prin muzica copilul ia contact cu valori si creatii incontenstabile ale artei universale. Ea stimuleaza dezvoltarea armonioasa, integrala a copiilor.
Muzica dezvolta memoria, capacitatea de invatare, concentrarea, abilitatea de coordonare mana/voce, abilitatea de a organiza gandirea. Stimuleaza si dezvolta sensibilitatea, cultiveaza emotii, deschide trairi in copii. Le dezvolta capacitatea de a aprecia si intelege frumosul in muzica. Copiii cu probleme (violenti, caracter dificil, cu probleme de comunicare, inhibati, incordati) pot fi imblanziti in timp pentru ca unul dintre efectele pe care le are studiul muzicii este stimularea frumosului din interior si a atentiei catre frumosul ce ne inconjoara. Copiilor le dezvolta atentia voluntara, le stimuleaza spiritul de creatie, imaginatia si ii ajuta sa descopera lumea inconjuratoare -  cu ajutorul sunetelor.
Sursa: www.profesoaradepian.ro

Noi am ales violoncelul. Despre progrese si performante mai tarziu un pic, acum doar ne familiarizam si ne bucuram de si cu el. 

2 comentarii:

Carol spunea...

Succes mici voastre artiste.

Loredana spunea...

Sa dea Domnul sa fie!