miercuri, 24 octombrie 2012

Cum poate muzica sa stimuleze inteligenta copilului



Fiecare parinte vrea sa fortifice inteligenta copilului sau si sa ii asigure un inceput stralucit in viata. Insa putini parinti realizeaza ca o simpla expunere muzicala de la o varsta cat mai frageda poate face mai mult decat o serie de tehnici si ca poate creste capacitatea copilului de perceptie a informatiilor. Domeniul psihologiei muzicale este in continua dezvoltare si descopera in fiecare an noi modalitati de utilizare a muzicii pentru a sporii capacitatea de invatare, stimularea inteligentei si dezvoltarea creativitatii la copii. Studiile arata ca un copil care asculta muzica in mod constant are un coeficient de inteligenta mai crescut.
In cazul in care copilul tau invata sa cante la un instrument, nu numai ca invata notele muzicale si melodii complexe, el isi intareste si alte capacitati ele creierului. Un studiu neurologic realizat cu copii din scolile primare a demonstrat ca elevii care au luat lectii de pian au un coeficient de inteligenta mai mare cu 34. Acest studiu a mai aratat ca elevii de la scolile de muzica se descurca mai bine la partea matematica si verbala decat colegii lor. Literatura de specialitate cu privire la cercetarea asupra muzicii si a performantei academice este vasta. Mai jos sunt cateva recomandari care cu siguranta pot ajuta copilul tau sa se dezvolte in toate domeniile de activitate cu ajutorul muzicii.

* Incearca sa ii indrepti atentia catre un instrument muzical, eventual poti chiar sa cumperi unul pentru a putea repeta si acasa. Aceasta va servi drept o motivatie puternica pentru invatare.
* Cauta un profesor foarte bun care poate invata copilul sa cante la instrumentul ales si care sa acorde importanta cuvenita acestui lucru.
* Asigura-te ca urmaresti cu atentie progresele pe care le face. Poti sa il rogi sa cante pentru tine ultimele melodii invatate. Acest lucru va aprofunda informatia acumulata.
* Incurajeaza dragostea pentru muzica a copilului tau ascultand impreuna melodiile lui preferate si chiar cele compuse de el. Arata-i ca esti tot timpul preocupata de orele lui de muzica si il sprijini.

In scurt timp vei realiza ca datorita muzicii copilul tau va excele si in alte activitati. Acest lucru se datoreaza faptului ca muzica este un mod de stimulare a creativitatii si il ajuta foarte mult sa se concenteze asupra activitatilor pe care le face.
Sursa: www.lolipop.ro

Niciun comentariu: